Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mandulás hógolyók

Mandulás hógolyók

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál mandula kivonat
  • 2 csésze mandula
  • 3 1/2 csésze finomliszt
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 csésze lágy vagy
  • 1 csésze kristálycukor
  • porcukor

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 165°C-ra. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
  2. A mandulát aprító gépben daráljuk durvára. Vigyázzunk ne legyen túl finomra őrölve!
  3. Egy közepes tálban keverjük össze a mandulát, lisztet és a sót.
  4. Egy nagy tálban a vajat elektromos habverővel közepes fokozaton legalább 3 percig habosítsuk ki a cukorral. Adjuk hozzá a mandula és a vanília kivonatot, ezzel is keverjük még.
    Tegyük hozzá a mandulás keveréket és alacsony fokozaton keverjük egyneművé. Evőkanálnyi golyókat tegyünk a sütőpapírra egymástól kb. 1 cm távolságra.
  5. Süssük 20-25 percig vagy amíg az aljuk aranybarna nem lesz. Tegyük hűtőrácsra és hűtsük 5 percig. Aztán a langyos sütiket forgassuk meg porcukorban és hagyjuk teljesen kihűlni őket.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés