Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Margaréta fondantból

Margaréta fondantból

Húsvétkor már mutattam nektek két nagyon egyszerű ötletet arra, hogyan tudtok helyes kis ehető dekorációkat készíteni fondantból. A közeledő Anyák-napjára való tekintettel, arra gondoltam, most hozok még két ötletet nektek, ezúttal azonban kicsit technikásabbakat. 

Elsőként lássunk egy meseszép margarétát, amit én a maradék, CC fondantomból készítettem – ehhez viszont az üzletben kapható virágmassza még egy fokkal alkalmasabb is lehet. 

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

 1. fehér fondanthoz hozzágyúrjuk a CMC port és alaposan eldolgozzuk benne! Keményítőt szitálunk a felületre, és a nyújtóval kinyújtjuk, kb. 2-3 mm-es vastagságúra!
 2. Kiszúrjuk a margarétát!
 3. A szivacsra tesszük, és a gömbvégű eszközünk (nagy) segítségével, körkörös mozdulatokkal kicsit elvékonyítjuk a közepét. Fogjuk a csontalakú eszközt és bentről-kifelé irányulva egyesével elvékonyítjuk a szirmokat! Hagyhatjuk hegyesebbre is, de kicsit le is kerekíthetjük őket! A kész virágot szárító szivacsra tesszük, elrendezgetjük a szirmokat – én szárító hiányában egy kisebb tálkába tetten a virágot.
 4. Megszínezünk citromsárga géllel egy kis cukormasszát! Először gömböt formázunk belőle, aminek a széleit ellapogatjuk! Egy hegyesebb díszítőcsővel megszurkáljuk a felszínét így kialakítva a virág közepét!
 5. Egy pöttyintésnyi ragasztót kenünk a virág belsejébe, ráhelyezzük a sárga közepét! Megvárjuk, míg teljesen megszárad!

Ennyi az egész, és a végeredmény valami hihetetlenül mutatós!  ☺ 
            <div class= Tartalomhoz tartozó címkék: fondant használata

Keresés