Margaréta fondantból

Húsvétkor már mutattam nektek két nagyon egyszerű ötletet arra, hogyan tudtok helyes kis ehető dekorációkat készíteni fondantból. 😍 A közeledő Anyák-napjára való tekintettel, arra gondoltam, most hozok még két ötletet nektek, ezúttal azonban kicsit technikásabbakat. 

Elsőként lássunk egy meseszép margarétát, amit én a maradék, CC fondantomból készítettem – ehhez viszont az üzletben kapható virágmassza még egy fokkal alkalmasabb is lehet. 

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

  1. A fehér fondanthoz hozzágyúrjuk a CMC port és alaposan eldolgozzuk benne! Keményítőt szitálunk a felületre, és a nyújtóval kinyújtjuk, kb. 2-3 mm-es vastagságúra!
  2. Kiszúrjuk a margarétát!
  3. A szivacsra tesszük, és a gömbvégű eszközünk (nagy) segítségével, körkörös mozdulatokkal kicsit elvékonyítjuk a közepét. Fogjuk a csontalakú eszközt és bentről-kifelé irányulva egyesével elvékonyítjuk a szirmokat! Hagyhatjuk hegyesebbre is, de kicsit le is kerekíthetjük őket! A kész virágot szárító szivacsra tesszük, elrendezgetjük a szirmokat – én szárító hiányában egy kisebb tálkába tetten a virágot.
  4. Megszínezünk citromsárga géllel egy kis cukormasszát! Először gömböt formázunk belőle, aminek a széleit ellapogatjuk! Egy hegyesebb díszítőcsővel megszurkáljuk a felszínét így kialakítva a virág közepét!
  5. Egy pöttyintésnyi ragasztót kenünk a virág belsejébe, ráhelyezzük a sárga közepét! Megvárjuk, míg teljesen megszárad!

Ennyi az egész, és a végeredmény valami hihetetlenül mutatós! 😍Tehetitek Anyák-napi torta vagy akár cupcake tetejére is! 

Dia, a Pionír desszertblog szerzője

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!