Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Menyasszonyi torta

Menyasszonyi torta

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technika:

Elkészítés:

  1. Legelőször színezzük a rózsaszín gél állagú ételszínezővel kis darab kész fehér fondantot és négy rózsabimbót és két rózsát készítünk belőle. Legegyszerűbben pogácsaszaggatóval korongokat vágunk és egy kúp formájú alak köré helyezzük a korong alakú szirmokat úgy, hogy az aljukat összenyomva rögzítjük az alaphoz a szirmokat. A rózsabimbóhoz 3 szirmot a rózsához, minimum 6 szirmot készítsünk. Ha szeretnénk cirmos hatást elérni, akkor a   rózsaszín gél állagú ételszínezőbe mártott dekorecset szett segítségével belülről kifelé haladva meghúzzuk a csíkokat. Leveleket a levélzöld gél állagú ételszínezővel színezett fehér fondantunkból készítünk a levél forma kiszúróval. Fehér virágokat a menyasszony kezébe a virág kiszúró szett legkisebb virágával készítünk, összesen 10 darabot, közepükbe pedig a fehér virág porzót helyezünk úgy, hogy a végét nem vágjuk le, hanem szárként hagyjuk meg.
  2. Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütésre állítva 175 C-on és elkészítjük 5 tojásos piskóta ( 20 cm átmérőjű torta),  8 tojásos piskóta torta a 25 cm átmérőjű tortaformában, majd kétszer süssünk 10 tojásos piskóta (30 cm átmérőjű torta) és a Hercegnő torta 6 tojásos piskótájáttörekedve arra, hogy kb. 6-7 cm magas legyen. Hagyjuk sütőrácsra téve kihűlni, majd szeleteljük lapjában és töltsük meg ízlés szerinti krémmel, majd kenjük körbe is a spatulával és krémmel a fondant alá szükséges, majd borítsuk be a tortákat fondanttal: torta bevonása fondanttal. Állítsuk össze az emeletes tortánkat a leírás szerint: emeletes torta összeállítása.
  3. Borítsuk fehér fondanttal a baba felsőtestét és szoknyáját is, majd a fehér krémmel és az No. 2 tip (kicsi gömb) kinyomócsővel kis csipkéket készítsünk a felső részre (pontozgassuk végig).
  4. Nyújtsuk kis és vágjuk ki a szoknya “ráncát” a következők szerint: Felső tortához 25 cm hosszú és 12, 5 cm széle, középső tortához 18 cm hosszú és 10 cm széles, alsó tortához két darab 12, 5 cm hosszú és 12, 5 cm széles darabot. Adjuk hozzá a menyasszony emeletes tortánkhoz a szoknya ráncait benedvesített dekorecset szett segítségével illesszük össze a fondantokat egymáshoz.
  5. Készítsünk egy kis masnit fehér fondantból és szintén benedvesített dekorecsettel adjuk a ruha hátuljához.
  6. Helyezzünk egy kis darab fondantot alapnak a élő virágot frissen tartó vázácskába és ezekhez adjuk hozzá az előzőleg elkészített és már megszáradt virágainkat szépen elrendezve a levelekkel együtt.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Keresés