Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Minnie egér torta

Minnie egér torta

A következő torta amit szeretnék bemutatni, egy olyan örök érvényű mesehős, aki már majdnem 100 éve szórakoztatja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Talán lehet sejteni ki is Ő, igen Ő Minnie Egér csakúgy, mint az előzőekben, most is egy igazi kislányos témájú torta készítését mutatom be.

Ezen belül is a díszítő elemeket is szeretném bemutatni, amihez természetesen minden eszközt és terméket be tudsz itt az oldalon szerezni, csak kattints a termékek linkjére a receptek leírása közben, és már teheted is a kosárba azt!

Hozzávalók:

Eszközök:

 Elkészítés:

1., Lépés: A Csoki folyás elkészítése.

Kerek alakú tortát fogunk feldíszíteni Kislányos Minnie egeres formában.

Első lépésként vajas krémmel lekenjük a kör alakú tortánkat. Betesszük a hűtőbe, hogy rádermedjen a vajas krém. A burkoláshoz fehér színű CC fondantot a  Fondant nyújtó sablonon a nagy méretű fondant nyújtóval kinyújtjuk, majd egy mozdulattal ráborítjuk a sablonon lévő fondantot a tortára, majd szépen eldolgozzuk a ráncokat és fondant simítóval kialakítjuk az éleket a torta szélén, az oldalán pedig egyenletesen eldolgozzuk a fondantot.

 

 

 A tetejét úgy díszítjük hogy egy csoki lefolyást imitálunk, rajta természetesen ezt is burkolóanyagból, ami jelenesetben barna színű CC fondantot jelent. Keményítős felületen kinyújtjuk a barna színű CC fondantot a nagy méretű fondant nyújtóval olyan nagyságúra, hogy a tortánk átmérőjénél jóval túl nyúljon és egy modellező penge segítségével körbe vágjuk olyan módon, mintha egy fodros szélt készítenénk. Ezzel meg is van az alapunk.

 

2. Lépés: Minnie egér arcának készítése.

A következő a Minnie egér feje, amihez sablont készítettem.  Kinyújtjuk a fekete színű CC fondantot kis méretű fondant nyújtóval és egy kis CC ehető ragasztót kenjünk a sablonunk felületére, majd a kinyújtott fondant rátesszük, rásimítjuk és az oldalán levágjuk a felesleges részeket.

 

3. Lépés: A Minnie egér arcának kialakítása.

A következő lépés mikor is test színű CC ételfesték gél festékkel színezzük meg a fehér színű CC fondant, amit kinyújtunk. A fekete színű egér fejre borítjuk a test színű fondantot és a kívánt formára vágjuk ki, melyet a képen jól lehet látni.

 

 

 
 

A következő lépésnél kialakítjuk az egér száját, orrát és szemeit. A szemekhez fehér színű CC fondantból ovális kiszúróval kiszúrunk két ovális szemet, melynek a közepébe fekete színű CC fondantotból elkészítjük a szemgolyókat. A szempillákat fekete színű CC ételfesték gél festékkel festjük meg.
 

 

4. Lépés: A masni elkészítése.

Az egér fülei elé rózsaszín színű CC ételfesték géllel rózsaszínre színezzük a fehér színű CC fondantot, majd kinyújtunk és a kívánt formára vágjuk a masnit. A rózsaszín színű fondant masnira, fehér színű CC fondantból ejektoros kör kiszúróval pöttyöket készítünk, amiket ehető ragasztóval rögzítünk,  ezzel el is készült a Minnie egér fej. Mivel kartonra építettük a Minnie egér fejét, ezért a tartása biztos marad, így tudjuk tenni majd a tortánk elejére anélkül, hogy baja esne.
 


5. Lépés: Fondant nyalóka készítése.

A torta további díszítéséhez színes nyalókákat készítünk, melyet nagyon egyszerűen a kívánt színek alkalmazásával érhetünk el. Jelen esetben rózsaszín és fehér, illetve kék és fehér nyalókákat készítettem. A kívánt színeket fehér színű CC fondantot színeztem, majd a vékony csíkokat sodortam belőlük.

Ezeket   megfelelő hosszúságúra nyújtunk majd ehető ragasztóval kicsit összeragasztjuk, és elkezdjük csigavonalban feltekerni, fehér színű 20 g-s virágdrótot dugunk keresztül rajta, majd hagyjuk száradni. Mikor már teljesen száradt, utána rögzíthetjük a tortán.

Tipp: A tortára ha számot is szeretnénk tenni, mely a szülinapos éveinek számát jelöli, hasonlóképp járunk el. Ha kevés az időnk, mint a Minnie egér fejénél, akkor sablont készítünk, és burkoló anyaggal bevonjuk, díszítjük egy igazán egyszerű, de mégis látványos igazi kislányos tortát tudunk ily módon készíteni.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: fondant használata

Keresés