Répatorta cupcake

 

Hozzávalók:

  • 2 csésze finom liszt
  • 2 csésze kristály cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 tojás
  • 1 csésze növényi olaj
  • 2 csésze sárgarépa (frissen reszelve!)
  • 2/3 csésze dió (Apróra vágva)
  • 1/2 csésze lágy vaj
  • 125 g mascarpone
  • 1 teáskanál tej
  • 1 csésze porcukor

Eszközök:

 Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljük ki a muffinsütőt a muffin papírral.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a szódabikarbónát. Tegyük félre.
  3. Egy nagyobb tálban elektromos habverővel habosítsuk ki a tojást. Vékony sugárban öntsük hozzá az olajat folyamatos keverés mellett. Keverjük hozzá a lisztes keveréket. Végül forgassuk bele a répát és a diót. Kanalazzuk bele a tésztát a muffin kapszlikba..
  4. 18-20 percig süssük, fogpiszka próbáig. A formában hagyjuk 5 percig hűlni. Utána hűtőrácson teljesen kihűtjük.
  5. A krémhez a vajat, a mascarponét a cukrot és a tejet kikeverjük és spatula segítségével a kihűlt muffinokra kenjük, Dióval megszórjuk.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!