Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Royal icing recept

Royal icing recept

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Győződjünk meg róla, hogy minden eszköz zsírmentes legyen, amivel dolgozunk
  2. Helyezzük a porcukrot és a tojásfehérjeport egy tálba és lassan keverjük össze. Adjuk hozzá a vizet és közepes sebességen 7-10 percig keverjük, amíg a fényességéből átvált és elveszíti a  csillogását.
  3. A kiszáradás elkerülése érdekében takarjuk le nedves ruhával, amíg a icing-gal dolgozunk.
  4. Tárolása légmentesen lezárva, szobahőmérsékleten 2 hétig. Újra használat előtt keverjük, amíg vissza nem nyeri eredeti állagát.  Kb. 2,5 csésze (570g) lesz belőle.
  5. Készítsük Wilton tojásfehérjeporból, melyből nehezen száradó, tartós díszek lesznek, melyek matt színűek. A Royal icing-ot használhatjuk virágok és szegélyek készítéséhez. Ez azt jelenti, hogy előre el tudjuk készíteni a díszeket és könnyen rá tudjuk helyezni a tortára, amikor az elkészül. A jól elkészített és helyesen tárolt Royal icing dekoráció nem lágyul meg és nem is morzsálódik. Figyeljünk, hogy a Royal icing dekoráció távol legyen a gyertyalángtól, mert a színe elhalványodhat.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Győződjünk meg róla, hogy minden eszköz zsírmentes legyen, amivel dolgozunk
  2. Helyezzük a porcukrot és a tojásfehérjeport egy tálba és lassan keverjük össze. Adjuk hozzá a vizet és közepes sebességen 7-10 percig keverjük, amíg a fényességéből átvált és elveszíti a  csillogását.
  3. A kiszáradás elkerülése érdekében takarjuk le nedves ruhával, amíg a icing-gal dolgozunk.
  4. Tárolása légmentesen lezárva, szobahőmérsékleten 2 hétig. Újra használat előtt keverjük, amíg vissza nem nyeri eredeti állagát.  Kb. 2,5 csésze (570g) lesz belőle.
  5. Készítsük Wilton tojásfehérjeporból, melyből nehezen száradó, tartós díszek lesznek, melyek matt színűek. A Royal icing-ot használhatjuk virágok és szegélyek készítéséhez. Ez azt jelenti, hogy előre el tudjuk készíteni a díszeket és könnyen rá tudjuk helyezni a tortára, amikor az elkészül. A jól elkészített és helyesen tárolt Royal icing dekoráció nem lágyul meg és nem is morzsálódik. Figyeljünk, hogy a Royal icing dekoráció távol legyen a gyertyalángtól, mert a színe elhalványodhat.

Videós segítség:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: tortakrém receptek

Keresés