Svájci vajkrém eperrel – a cukrászok titkos favoritja

Hozzávalók:
-
3 tojásfehérje
-
150 g kristálycukor
-
250 g puha vaj
-
70–100 g eperpüré (ízlés szerint)
Eszközök:
Elkészítés:
-
A tojásfehérjét és a cukrot vízgőz felett melegítsd 65°C-ra, folyamatosan keverve.
-
Robotgéppel verd addig, míg kemény hab lesz és teljesen kihűl.
-
A puha vajat kanalanként keverd bele, amíg selymes vajkrém lesz belőle.
-
Végül az eperpürét is hozzákeverheted – ettől enyhén rózsaszínes és friss ízű lesz.
-
Ezt követően töltsük meg eldobható habzsákunkat az 1M-es díszítőcsővel és már mehet is bele az eperkrém, melyet körkörös mozdulatokkal viszünk fel a kihűlt muffinra vagy cupcake-re.