Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szív macaron

Szív macaron

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 135°c-ra. Szívmintást sablont helyezzük a sütőformába, arra pedig a sütőpapírt. (A sablon lapot a sütés előtt távolítsuk el  a sütőpapír alól, miután rányomtuk a szíveket) Vagy nyomhatjuk szívecske alakú macaron sütőlapra. Eldobható habzsákot szereljük fel a no. 10 díszítőcsővel.
  2. Szitáljuk át a porcukrot a mandulaliszttel, hogy kiszűrjük a nagyobb mandulákat amik nem mennek át a szűrőn.
  3. Egy nagy tálban a tojásfehérjét a sóval és a borkősavval nagy sebességen verjük habbá. Lassabb fokozaton fokozatosan keverjük bele a kristálycukrot amíg lágy csúcsot nem vett a habunk. Ekkor adjuk hozzá a vaníliát és a színezéket.
  4. Folytassuk a keverést addig amíg a keverék kemény csúcsokat alkot.
  5. Gumi spatulával óvatosan forgassuk bele a mandulás keveréket kb. 10 részletben. Keverjük egynemű masszává de vigyázzunk, hogy ne törjük össze a fehérjehabot.
  6. Töltsük a masszát az előkészített habzsákba. Nyomjuk a szív formákat a sütőpapírra vagy a sütőlapra.
  7. Ütögessük oda a sütőformát az asztalhoz 4-5-ször, hogy a levegő távozhasson belőle. Ezután szobahőmérsékleten hagyjuk 20-30 percig állni, vagy amíg a macaron bebőrösödik. ( Megérintve nem tapad az ujjunkhoz)
  8. A sütő középső részén süssük 18-22 percig. Figyeljük, hogy meddig sütjük, mert ha nem sütjük meg rendesen akkor a közepe túl nedves lehet, ha pedig túl sütjük akkor megbarnulhat. A lényeg, hogy puha legyen a közepe és roppanós a kérge amikor elkészül.
  9. Hűtőrácson hűtsük le a macaronokat teljesen. Csoki ganache.zsal ragasszunk össze 2-2-t szendvicsnek. Cukoríró filctollal üzenetet is írhatunk rá.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés