Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tojások fondantból

Tojások fondantból

Hozzávalók:

Eszközök:

  • Ecset
  • Papírtörlő
  • Kisebb tégely

Elkészítés:

  1. fehér cukormasszából letépünk egy darabot és megszínezzük.
    Én pasztell színekben gondolkodtam, ehhez fogtisztító pálcikával tényleg csak egy minimális mennyiséget vittem fel a gél ételfestékből a fondantra, és alaposan eldolgoztam benne. A kezemet előzőleg bekentem vékonyan pálmazsírral, ezért a fondant munka közben nem tapadt a tenyeremhez, amit aztán még a festék sem fogott meg.
  2. A megszínezett cukormasszából kis golyókat formázunk. A tenyerünkbe veszünk egyet, és a mutatóujjunk segítségével az egyik végét elvékonyítjuk, kicsúcsosítjuk. Félretesszük száradni.
  3. A tojásokat megfestjük. Az ecsetet az alkoholba mártjuk, kicsit leitatjuk papírtörlőn, és felvisszük vele a tojásra az ehető ezüstport. Lefesthetjük vele az egész tojást, vagy annak csak egy kisebb részét is. Megint félretesszük száradni.

A megszáradt tojáskákkal kedvünk szerint dekorálhatjuk a húsvéti süteményeinket. 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: fondant használata

Keresés