Unikornis torta fekvő helyzetben

Következő tortánk egy fekvő Unikornis formatorta, mely a kislányok nagy kedvencei közé tartozik.

Korábban már készítettem és be is mutattam számotokra egy lófej alakú tortát, melyet erre a linkre kattintva meg is tudtok tekinteni. A fekvő unikornis tortánk is hasonló lesz formailag a fentebb linkelt ló tortához, de itt inkább színeiben és formáiban is egy mese világot szeretnénk megjeleníteni.

Hozzávalók:

Eszközök:

 Elkészítés:

  1. Lépés: A betöltött és kidermesztett torta faragása.

Élőformához való hasonlatosság első lépésként ki faragtam a lófej alakot. Mivel ennél az unikornis tortánál a ló sörénye az elsődleges, ezért a formát úgy alakítjuk és faragjuk, hogy a sörény rész legyen a domináns rész. Itt a domborulatokat a torta faragás során meg tudjuk adni, hol legyen magasabb, és kevésbé magas attól függetlenül, hogy nem az igazi hasonlatosságára törekednünk.

 

 

2. Lépés: A burkolás.

A krémmel betöltött és már kész formára faragott unikornis tortát a burkolás előtt vajkrémmel lekenünk és kellőképpen kifagyasztunk. A burkoláshoz fehér színű CC fondantot a  Fondant nyújtó sablonon a nagy méretű fondant nyújtóval kinyújtjuk, majd egy mozdulattal ráborítjuk a sablonon lévő fondantot a tortára, majd szépen eldolgozzuk a ráncokat és fondant simítóval kialakítjuk az íveket, formákat a torta szélén, az oldalán pedig egyenletesen eldolgozzuk a fondantot.

A ló sörénye a legfontosabb az unikornis torta esetében, melyekhez az íveket a kezünkkel, ujjainkkal és egy  modellező segítségével alakítunk ki.

 

 3. Lépés: A részletek kiemelése.

A ló sörénye a legfontosabb melyekhez az íveket a kezünkkel ujjainkkal és egy formázó segítségével meghúzunk.

Ennél a tortánál nem színes burkoló anyaggal alakítom ki és színezem a ló sörényét, hanem festékkel festettem meg azt. Az dekor ecsettel való festés során használtam  citromsárga CC ételfestéket, pink CC ételfestéket, és égszínkék CC ételfestéket. A festés alatt ügyeltem arra, hogy ne menjek át a következő szín réteg sávjába, ne keveredjenek a színek, hanem szép kontúrral haladjunk, mondhatni, mintha egy színezőt festenénk.

 

 4. Lépés: Az unikornis torta díszítése

Az Unikornis torta további díszítéséhez piros -és rózsaszín CC fondantot használtam,  melyeket kis méretű fondant nyújtóval vékonyra nyújtottam, és különböző méretű szív alakú kiszúrókkal kis szíveket formáztam. Ezeket a fondant szívecskéket az Unikornis torta aljára ragasztottam az CC ehető ragasztóval.

 

 5. Lépés: Utolsó simítások

CC fondant fekete színű fondantból alakítottam ki a szemet és a száját.

A szarvát fehér színű CC fondantból készítettem el, melyhez egy nyalóka pálcikára feltekerünk egy fondant spirált, amit CC ehető ételfestékkel festünk meg. Használjuk ugyanazokat a színeket, melyeket a sörényhez is használtunk.

TIPP: az unikornis tortánkat még látványosabbá tehetjük, ha ehető színes nonpareils cukorgyöngyökkel szórjuk körbe.

 

 

Agócs Norbert
Burny’s Cakes

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!