Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Színes csokoládé helikopter

Eszközök:

Sablon: csokoládé helikopter

Elkészítés:

  1. csokoládé helikopter sablon segítségével vágjuk ki a színes csokoládé helikopter propellerét, annak csavarját és farok szárnyait és helyezzük egy sima felületre, helyezzünk rájuk sütőpapírt.
  2. Olvasszuk meg a kb. 5 dkg  Candy Melts fehér csokoládépasztillát és keverjünk hozzá kevés fekete gél állagú ételszínezőt, így egy világosszürke színt kapunk, amit habzsákba vagy dekoráló és öntőüvegekbe töltve a sütőpapírral borított propeller és csavar sablont körberajzoljuk az olvasztott csokoládéval, beborítjuk a felszínét is. Ugyanígy járunk el a Candy Melts piros csokoládépasztilla esetében is, amivel olvasztás után a farok szárnyakat rajzoljuk meg vele a sütőpapírra. Dermedésig helyezzük őket a hűtőbbe.
  3. Vegyünk egy nagyobb pogácsaszaggatót, amit egy sütőpapírral borított sima felszínre helyezünk és közben megolvasztunk a kb. 3 dkg  Candy Melts fehér csokoládépasztillát és keverjünk hozzá kevés királykék gél állagú ételszínező, amivel átkeverve beleöntjük a kék csokoládénkat a pogácsaszaggatóba kb. 5 mm vastagságban, hűtőbe téve hagyjuk dermedni.
  4. Megolvasszuk a Candy Melts piros csokoládépasztillát, amit habzsákba vagy dekoráló és öntőüvegekbe töltünk és bevonjuk a  1/3-ig 3 D-s Labda sütőformát (nagy helikopterhez) vagy a Csokoládé tálka öntőformát az öntőforma oldalára is egyenletesen vigyük fel az olvadt csokoládét úgy, hogy amíg folyik, addig folyamatosan oldalt tartásban forgatjuk a formákat, majd tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen a csoki.
  5. Az olvasztott Candy Melts fehér csokoládépasztillát ismételten töltsük habzsákba vagy dekoráló és öntőüvegekbe és az egyik kis piros félgömb formánkat sütőpapírra helyezve megrajzoljuk rá az ablak üvegeket. Míg ez szárad, addig a másik piros félgömböt olvasztott csokoládéval rögzítjük a kék alapunkhoz.
  6. A színes csokoládé helikopter farokhoz bevonjuk a fagylalt tölcsérünket Candy Melts piros csokoládépasztillával és hagyjuk kissé megdermedni és már illesszük is a kék alaphoz “ragasztott” piros félgömbünkhöz. Ha azt rögzítettük, mehet a három farokszárny olvasztott csokoládéval való tapasztása a színes csokoládé helikopterünk farkához, és ugyanígy tesszük a helyére a propellert és az azokat “tartó” csavart.
  7. Végül töltsük meg a színes csokoládé helikopterünket színes csokoládé, cukorkákkal stb.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyerek torták

Keresés