Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Vonat torta készítése

Vonat torta készítése

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technika:

Elkészítés:

 1. Azt javasoljuk, hogy a színes kis vonathoz, először készítsük el és színezzük a Krémes vajkrém alapunkat. Színezzünk:
  1/2 csésze vajkrémet világoszöld gél állagú ételszínező (ebből 1/4 adagot 3/4 teáskanál kukorica sziruppal keverjük)
  3/4 csésze vajkrémet királykék gél állagú ételszínező (ebből 1/4 adagot 1/2 teáskanál kukorica sziruppal keverjük)
  1/2 csésze vajkrémet piros gél állagú ételszínező
  1/2 csésze vajkrémet citromsárga gél állagú ételszínező
  1/4 csésze vajkrémet narancssárga gél állagú ételszínező
  1 1/2 csésze fehér vajkrémet (ebből 3/4 adagnyit 1 teáskanál kukorica sziruppal elkeverünk, majd felhasználásig tegyük a hűtőbe.
 2. Készítsük el a vaníliás keksz tésztánkat a színes kis vonat ajándékainak a leírás szerint, és amit 8 cm négyzet alakú kiszúróformával kiszúrunk 6 db-ot ajándéknak és egy kb. 5 cm átmérőjű gömböcskét is, ami a bohóc feje lesz. Sütőpapírral borított tepsire rakva megsütjük és kihűtjük, majd színezzük őket az előre színezett vajkrémünkkel tetszés szerint díszítjük az ajándékokat és hagyjuk megszáradni őket, majd az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel húzzuk meg mindegyiken más színű krémmel a masnit. (Segítség képekben: keksz díszítéseA keksz gömböcskénket pedig olvasztott Candy Melts csokoládépasztillába  mártjuk és hűtőbe téve hagyjuk megdermedni.
 3. Melegítse elő a sütőt 180 C-ra. Készítsük el a 10 tojásos piskótát, a Kis vonat sütőforma öntve süssük meg. Sütőből kivéve hagyjuk hűlni a piskótát és utána ha szeretnénk töltsük meg ízlésnek megfelelő krém.
 4. Jöhet a díszítés. Először kenjük végig a torta oldalán és felszínét az másfél adag Krémes vajkrém alappal, és az No. 12 tip (gömb) kinyomócsővel készítsünk gyöngy alakú díszítő sort a torta köré. Az No. 4 tip (gömb) kinyomócső segítségével a kis vonat körvonalait húzzuk ki a vagon zöldre színezett vajkrémmel, majd vonatot pedig a kékre színezettel, majd töltsük is ki ezeket a színekkel és az kukorica szirupba mártott mutató ujjunkkal pedig elegyengetjük a tetejét szép simára.
 5. A sárga vajkrémünkkel és az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel elkészítjük a dísztárcsát, a kéményt, a vágánykotrót és a mozdony elejét. A vagont pedig két sor cikk-cakk-kal díszítjük, amiket a végén fehér pöttyön lévő narancssárga pöttyel No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel díszítünk. Ugyanígy pöttyözzük a narancssárga krémmel a kéményt és a kerekeket.
 6. A piros krémmel és a No. 12 tip (gömb) kinyomócsővel elkészítjük a kerekeket, a kéményt, a vonat tetejét és elejét.
 7. A színes kis vonat kerekeinek közepét kék krémmel és No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel készítsük el.
 8. A bohócunkat készítsük el, először a sárga krémmel és a No. 104 tip (fodor) kinyomócsővel, valamint a fodor minta segítségével a vonat ablakában kör alakban készítsük el a fodrot, majd a sárga krémmel a bohóc fejére készítsünk egy kis hajat. Majd az arcát is díszítsük, szem, száj, orr, végül ültessük az ablakba, a vajkrémmel rögzítve. Tegyük be az előre színezett ajándékokat is a vagonba.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés