Fondant kagyló készítése

Az idei nyár egyik nagy slágere azok a “A kis hableány” világát idéző torták, amelyek különlegessége a részleteiben rejlik. 🙂 Most megmutatom nektek, hogyan tudtok könnyen és gyorsan elemeket gyártani ehhez a tematikához. 🙂 Az alapanyagok ismerősek, viszont az eszköz új, hiszen a munkához ezúttal szilikonformát használtam. 🙂


Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Elsőként színeztem a CC fehér fondantját, ehhez az én választásom most a CC gél állagú ételfestékre esett, méghozzá lila színben. A cukormassza festését gumikesztyűben végeztem, mert ennek a padlizsánlila színnek legutóbb csak napokkal később tudtam búcsút mondani. 🙂

  2. A szilikonformát kiszórtam egy kevés keményítővel, majd egyenletesen belenyomkodtam a masszát. A nyújtóm segítségével néhányszor még átmentem rajta. Egészen addig dolgoztam a masszán, ameddig az el nem kezdett leválni a mélyedésbe nyomkodott résztől. Félretettem száradni, majd egészen egyszerűen kinyomtam belőle.
     
  3. A kinyomott mintát egy éles szikével körbevágtam. Eltisztáztam a széleket. A kagylót végül CC porfestékkel, mindenféle folyadék hozzáadása nélkül, egész egyszerűen ecsettel átdörzsöltem. 😍

Mit szóltok a végeredményhez? 

Dia, a Pionír desszertblog szerzője