Túrókrém (18 cm-es tortához)

Nem véletlenül kaptatok már tőlem annyi receptet. Szívből hiszem, hogy egy-egy alaprecept aranyat ér. Mutatok egy habkönnyű túrókrém receptet, amire bátran támaszkodhattok tortakészítés során. 😍

Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • 1 citrom
  • 2 tojás sárgája
  • 55 g kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 200 g mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 3 db lapzselatin

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Elsőként egy tojásos alapot készítünk a krémnek. Ehhez a tejet feltesszük a kikapart vaníliarúd magjával melegedni. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a magokkal. Hőkiegyenlítést végzünk. Felfőzzük kicsit sűrűbbre az alapot. Kihűtjük
  2. A túrót áttörjük és hozzáreszeljük a citrom héját.
  3. A habtejszínt felverjük a fixáló porral. A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük magában, és hozzáforgatjuk a habot.
  4. A lapzselatinokat kevés vízzel megolvasztjuk, hozzáöntjük a kihűlt tojásos alapot.
  5. A tojásos alapot hozzáöntjük a túróhoz. A lényeg, hogy jól átjárja a folyadék a túrót, hiszen az fogja megkötni. Hozzákeverjük apránként a mascarponés habot is. Ez ad neki egy kis bársonyosságot a krémnek. Töltés előtt 1 óra a hűtőbe tesszük dermedni. A tortát karikában töltjük, anélkül túl híg töltéshez, ha pedig dermedve töltjük, nem lesznek szépek a krémrétegek.

Próbáljátok ki!😊 Ne ijedjetek meg attól, hogy első blikkre kicsit hígnak tűnik. A zselatin majd teszi a dolgát! 😍

A burkoláshoz a fehér csokis-mascarponét használtam színezve! 😊

Dia, a Pionír desszertblog szerzője