Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nagymama mézeskalács receptje

Nagymama mézeskalács receptje

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés: 

  1. Melegítsük elő a sütőt 190°c-ra. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, só és a fűszerek). Egy másik tálban géppel kikeverjük az olvasztott margarint a a cukorral, mézzel és a tojással.4 csészényit hozzákeverünk a lisztes keverékből.
  2. Lisztezett felületre borítjuk és most már kézzel belegyúrjuk a maradék lisztes keveréket. Ha szükséges adunk hozzá még lisztet, hogy szilárd tésztát kapjunk.
  3. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 4-8 mm vastagra. Lisztbe mártott szaggató formákkal kiszaggatjuk.Sütőpapírral bélelt  vagy sütőforma leválasztóval kifújt sütőlemezen sütjük kb. 6-12 percig.
  4. Miután kihűltek a figuráink tetszés szerint díszíthetjük.
  5. Megjegyzés: ha a tésztát nem szeretnénk azonnal felhasználni akkor műanyagban elcsomagolva a hűtőben egy hétig is eláll.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés