Csokoládé torta recept

Hozzávalók:

  • 2-1/2 csésze finom liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 170 g étcsokoládé
  • 3/4 csésze lágy vaj
  • 1-1/2 csésze kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 1-1/2 csésze tej
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 4-1/2 csésze csokoládés vajkrém (töltéshez)

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Fújjuk ki a sütőformát a leválasztó spray-vel.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával és a sóval. Egy mikrózható edényben olvasszuk össze a vajat a csokoládéval. Keverjük simára. Adjuk hozzá a cukrot és keverjük tovább elektromos habverővel. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként, a vaníliát. Majd váltakozva kis adagonként a lisztes keveréket és a tejet.Töltsük az előkészített sütőformába.
  3. Kb. 32-36 percig sütjük, fogpiszkáló próbáig. A formába hagyjuk 15 percig hűlni. Majd hűtőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!