Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fondant színezése

 Fondant színezése

Nézz jól körül, hogy a témának megfelelően milyen színek jöhetnek szóba. Használj mindig olyan színeket, amiket az ünnepelt is kedvel, hiszen ez a személyiségét is jól fogja tükrözni, és számára is kedvesebb lesz, ha a neki tetsző színeket használjuk.

Ha vidám tortát készítünk, akkor használjuk gazdag, élénk, fényes színeket, vagy akár ezek kombinációját is! Az elkészített alap vajkrémünket a tortának megfelelően színezhetjük akár több színnel is, új színeket létrehozva.

Színezéshez a gél állagú ételszínezőket ajánljuk. Ha azonban nem szeretnéd magad készíteni, és színezni a fondantot, akkor használj előre készített tetszőlegesre színezett fondantot.

TIPP: Ha sötét színekre van szükségünk, pl.: sötétbarnára vagy feketére, akkor kiindulásnak csokoládés alapkrémet vegyünk és ehhez adjuk hozzá hozzá a barna vagy fekete gél állagú ételfestéket.

 

1. Lépés:

A fondant színezéséhez vegyünk egy fogpiszkálót, annak a végét mártsuk bele az ételszínezőnkbe, és egy kisebb mennyiséget kivéve, a fogpiszkálón található színt vigyük rá a krémre.

 

2. Lépés:

A fondantot alaposan gyúrjuk át, egészen addig míg homogén színe nem lesz. Szükség esetén addig ismételjük meg a folyamatot, amíg a kellő árnyalatot el nem érjük. (Minél élénkebb színt szeretnénk, annál több ételszínezőre lesz szükségünk.)

Fontos (!),  hogy ha egy egész tortát szeretnénk egy színnel borítani, akkor kellő mennyiségű fondantot színezzük be, mert ha a fondant kevésnek bizonyul, akkor nehéz lesz újra eltalálni a már kevert színárnyalatot.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: fondant használata torta díszítés

Keresés