Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Sütés nélküli mentolos pite

Sütés nélküli mentolos pite

Hozzávalók:

  • 2 csésze csokis darált keksz
  • 6 evőkanál olvasztott vaj
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 csomag nagy mályvacukor
  • 1 3/4 csésze habtejszín (osztva)
  • 1/2 teáskanál borsmenta kivonat
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • 3 evőkanál porcukor
  • Ételszínező gél – fenyő zöld

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Fújjuk ki sütőforma leválasztóval a muffin sütőformát.
  2. 2 evőkanál kekszmorzsát tegyünk félre a díszítéshez. A többit a vajjal és a sóvaj gyúrjuk össze és nyomkodjuk a muffin sütőforma üregeibe vékonyan az aljára és az oldalára. Majd amíg a tölteléket elkészítjük helyezzük a hűtőbe a pite formát, hogy megszilárduljon a keksz réteg.
  3. Egy nagy fazékban közepes lángon, folyamatosan kevergetve olvasszuk össze a mályvacukrot 1/4 csésze tejszínnel. Ha már teljesen egynemű levesszük a tűzről és belekeverjük a borsmenta kivonatot. Áttöltjük az egészet egy fém tálba és hűtőben teljesen kihűtjük.
  4. Amíg hűl a fennmaradó tejszínt a cukorral és vaníliával elektromos habverővel kemény habbá verjük. 1/2 csésze tejszínhabot félreteszünk a hűtőbe a díszítéshez. A maradék habot színezzük halvány fenyő zöldre. Először a tejszín 1/3-ával keverjük ki a kihűlt mályvacukrot azután keverjük hozzá s a többi zöld habot amíg egynemű lesz.
  5. Osszuk el a tölteléket a 6 tészta kéregbe. Díszítsük a félretett tejszínhabbal és szórjuk meg a félretett kekszmorzsával. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: halloween-es sütemények

Keresés