Helyes habzsák tartás jobb és bal kezesek számára

A habzsák tartásának két fajtája van torta díszítéskor. Az egyik, mikor a habzsákot a felülettel szögben tartjuk ( 90° vagy 45° ). A másik, amikor a habzsákunkat irányban tartjuk. Mit is jelentenek ezek pontosan. Megmutatjuk, mind jobb, mind bal kezesekre vonatkozóan.

Jobb kezeseknek

A torta díszítését mindig balról jobbra végezzék.

1. Mikor szögben tartjuk: ez azt jelenti pontosan, hogy a munkafelületünkre (tortánkra) nézve, milyen fokú szögben tartjuk a habzsákunkat. Tarthatjuk derékszögben (90°), vagy 45°-os szögben. Derékszög tartását a csillagok, illetve a virágok szirmainak készítésekor használjuk. A 45° szögben tartott habzsákot pedig íráshoz, és a határvonalak húzásához használjuk.

2. Irányban tartjuk: a helyes tartást könnyebb megtanulni, ha arra gondolunk hogy a tortánk díszítése közben a torta egy óra és a mi kezünkben tartott habzsák a mutatója ennek az órának. Így ha a habzsákunkat a kinyomócsővel együtt a képzeletbeli óra közepére tesszük szabad mozgásunk van a kezünkkel, és egy képzeletbeli körívet tudunk leírni a habzsákunk végével. A képzeletbeli számok az óránkon mutatják meg azt, hogy milyen irányba tartsuk a habzsákunkat és annak a végét.

Bal Kezeseknek

A torta díszítésének iránya mindig jobbról balra történjen. Kivételt képez az írás, amit mindenki balról jobbra végez.

1. Mikor szögben tartjuk: ez azt jelenti pontosan, hogy a munkafelületünkre (tortánkra) nézve, milyen fokú szögben tartjuk a habzsákunkat. Tarthatjuk derékszögben (90°), vagy 45° szögben. Derékszög tartását a csillagok, illetve a virágok szirmainak készítésekor használjuk. A 45° szögben tartott habzsákot pedig íráshoz, és a határvonalak húzásához használjuk.

2. Irányban tartjuk: a helyes tartást könnyebb megtanulni, ha arra gondolunk hogy a tortánk díszítése közben a torta egy óra és a mi kezünkben tartott habzsákunk a mutatója ennek az órának. Így ha a habzsákunkat a kinyomócsővel együtt a képzeletbeli óra közepére tesszük szabad mozgásunk van a kezünkkel, és egy képzeletbeli kör ívet tudunk leírni a habzsákunk végével. A képzeletbeli számok az óránkon mutatják meg azt, hogy milyen irányba tartsuk a habzsákunkat és annak a végét.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.