Fűszeres almatorta mézes diókrémmel
                                
            Hozzávalók:
Hozzávalók:
Piskótához:
- 250 gr finom liszt
 - 2 csomag sütőpor
 - 1 teáskanál őrölt fahéj
 - 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
 - 1 csipet só
 - 250 gr alma meghámozva és 1x1 cm kockákra vágva
 - 6 tojás
 - 250 gr cukor
 - 2 kezeletlen narancs reszelt héja
 - 2 kezeletlen citrom reszelt héja
 - 4 teáskanál vaníliakivonat
 - 2 evőkanál méz
 - 2 dl olaj
 
Mézes diókrémhez:
- 240 gr darált dió
 - 240 gr cukor
 - 8 dl tejszín
 - 4 evőkanál méz
 - 2 db kezeleteln citrom héja
 - 50 gr porcukor
 - 4 csomag zselatin fix
 
Vajkrém (fondant alá):
- 200 gr puha teavaj
 - 200 gr porcukor
 
Díszítéshez:
- 750 gr piros CC PRÉMIUM fondant
 - 400 gr fehér CC PRÉMIUM fondant
 - 200 gr fehér CC modellező és virágmassza
 
Eszközök:
- Tapadásmentes tepsi
 - szilikon nyújtólap
 - fondant nyújtó 50 cm hosszú
 - fondant nyújtó 22 cm hosszú
 - Forgatható tortaállvány
 - Fondant simító
 - No. 3-as díszítőcső (fondant csipke kilukasztásához)
 - Szilikon krémkeverő lapát
 - Sütőforma leválasztó
 - Szilikon kenő ecset
 
Elkészítés:
Krém készítése:
- Egy közepes lábosban összeforralunk 4 dl tejszínt a darált dióval és a cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett további 2-3 percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Ezután levesszük a lábost a túről, a diókrémbe keverjük a mézet és a citrom reszelt héját, majd félretesszük és teljesen kihútjük.
 - Kézi robotgéppel kemény habbá vefrjük a amradék tejszínt a porcukorral, végül hozzákeverjük a zselatin fixet is. A tejszínhabot óvatgosan a kihúlt diókrémhez forgatjuk, majd az elkéshült mézes diókrémet legalább 2-3 órára ahűtőbe tesszük.
 
Piskóta sütése:
- Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 35x28 cm tepsit.
 - Egy nagy tálba szitáljuk a liszet, elvegyítjük a sütőporral, az őrölt fahéjjal, az őrö9lt szegfűszeggel és sóval, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávaló, azaz az almakocskákat, a tojásokat, a cukrot, a reszelt citrushéjakat, a van.liakivonatot, a mézet, az olajat, végül az egészegt alaposan összekeverjük
 - A tortánkhoz 4 piksótalapra lesz szükségünk. Lemérjük a tésztánk súlyát, majd kétté osztva azt, két részletben megsütjük őket 30-35 perc alatt.
 - Ha kész kihűtjük és mindkét lapot keresztben megfelezzük, azaz 4 db kb. 17x 14 cm piskóta lapot kapunk.
 - A lapokat megtöltjük krémmel, körbekenjük vajkrémmel és hűtőbe tesszük 3-4 órára dermedni.
 
Torta díszítése:
- A hűtőben megdermedt torta bevonásához szilikon nyújtólapon kinyújtuk fondant nyújtóval az előtte kézzel átgyúrt a 750 gr piros CC fondantot és a nyújtólapon hagyva átemeljük a kidermedt tortára és minden oldalán elegyengetjük és fondant simító segítségével a tortához dolgozzuk.
 - Elkészítjük a fondant szalagot, amihe kb. 150 gr fehér CC fondantot összegyúrjunk 150 gr fehér CC modellezőmasszával, majd a kisméretű fondant nyújtóval (vastagabb gyűrűt hagyjuk a nyújtó két végén fent) kinyújtuk az anyagot.
 - Kb. 2,5 cm széles és 25 cm hosszú csíkokat vágunk és elkészítjük a szalag hurkokat egyesével, összesen 13-14 db kis hurokra lesz szükségunk, melyet teljes száradásukat követően ehető ragasztóval ragasztunk egymáshoz és így hagyjuk őket 2-3 óra alatt teljesen készre száradni.
 - A maradék fehér CC fondantbül csipke kiszúró segítségével hosszú csíkokat szúrunk ki, melyek szélét az No. 3-as díszítőcső segítségével végig lukasztunk, majd ehető ragasztó segítségével rögzítjük a torta valamennyi olalára.
 - Végül a megszáradt fondant masnit is a torta tetetjére helyezzük és tálalásik hűtőszekrénybe tesszük.
 
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

