Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Habcsók készítése

Habcsók készítése

Ha valamivel, hát akkor a habcsókkal bizony hadilábon állok. Pedig az egyik kedvenc dekorációs elemem, mert: olcsó, gyors, és már jóval előre elkészíthető. Kis dobozkában szoktam tárolni a különböző színű, formájú csókocskákat. Nemrég rábukkantam egy egészen zseniális receptre Instagramon, ami alapjaiban változtatta meg a habcsókhoz való hozzáállásomat. Ezt szeretném a mai napon megosztani veletek, hátha nektek is meghozza hozzá a kedveteket. 

Hozzávalók:

  •  3 db tojásfehérje
  • 170 g kristálycukor
  • 1 ek porcukor

Eszközök:

Elkészítés:

  1.  A tojásfehérjéket a kristálycukorral feltesszük vízgőz fölé melegedni. Addig kevergetjük, ameddig a cukor fel nem oldódik a fehérjében.
  2. A masszát átöntjük egy keverőtálba és kihabosítjuk. Ez jó 5 percbe is beletelhet.
  3. A végénél járva beleszitáljuk a porcukrot is. Kihabosítjuk ezzel is.
  4. Habzsákba töltjük, és szilikonlapra nyomkodjuk a nekünk tetsző díszítőcső segítségével. Olyan 80-90 °C-on, légkeverésen (vagy nyitott sütőajtóval), kb. 2 órát szárítjuk.

/A recept Nagy-Pojdin Beától származik. Köszönet érte./

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés