Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Karácsonyi unikornis torta

Karácsonyi unikornis torta

Hozzávalók: 

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Előző este készítsük el gum paste-ből a füleket. Ehhez használjuk a fondant nyújtót a lila gyűrűkkel és nyújtsuk ki  28 gr gum pastet. Helyezzük rá az “A”  levél kiszúrót, de ne nyomjuk le, hanem vágjuk körbe. Ismételjük meg a másik fülnél is.
    Keverjük össze a sárga és barna ételszínezőt az arany szín eléréséhez és gyúrjuk bele kb 10 gr gum pastebe, majd a piros és karácsony piros színt a vörös szín eléréséhez és gyúrjuk bele kb 28 gr gum paste-be. Majd tegyük félre a vörös masszát egy műanyag zacskóba felhasználásig.
    Nyújtsuk ki az arany színű masszát, használjuk a nyújtón a lila gyűrűket. Használjuk a “C” kiszúrót és vágjunk ki kettő fül formát, majd nedves ecsettel ragasszuk bele a már előre elkészített fehér fülekbe, tegyük a szárító állványra és hagyjuk száradni egy éjszakán át.
    Nyújtsuk ki a vörös masszát, ehhez használjuk a rózsaszín gyűrűket. szúrjunk ki kb 40 db kört az No. 12 dekorcső kisebb végével, formázzuk meg golyóknak és tegyük félre egy éjszakára.
  2. Készítsük el a szarvat. Ehhez nyújtsuk ki a vörös és fehér gum pastet, formázzuk meg kúpnak, a vastagabb felénél nedves ecsettel ragasszuk össze majd kezdjük el csavarni, ameddig lehet. Helyezzük a közepébe a nyalóka pálcikát kb  2/3-ig és tegyük  a szárító állványra egy éjszakát száradni.
  3. A recept alapján készítsük el a piskótát, süssük ki és hűtsük le. Töltsük össze a piskótát konyhakész vajkrémmel , kb 12 cm magas tortát kell kapjunk. A maradék krémmel kenjük körbe a torát és hűtsük le.
  4. Díszítés. Helyezzük a kész füleket és a szarvat a tortára.
    Készítsük elő a habzsákot az No. 1M díszítőcsővel, egy másikat a standard csatolófejjel és töltsük meg a zsákokat a vajkrémmel.
    Nyomjunk rózsákat a tortára az No. 1MNo. 13No. 21 és No. 32 díszítőcsővel, majd közéjük nyomjon csúcsokat, gömböket az No. 3; No. 12 és No. 5 díszítőcsövek segítségével.
    Színezzünk meg kb 1/4 csésze vajkrémet feketére és töltsük No. 3 díszítőcsővel ellátott habzsákba, ezzel rajzoljuk meg a szemeket.
  5. Szórjuk meg a sörényt a piros golyókkal és fehér, roppanós cukorgyönggyel.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: karácsonyi sütemény receptek

Keresés