Mikulásvirágos cupcake
                                
            Hozzávalók:
- Royal icing
 - Vajkrém
 - Tojásfehérjepor
 - Ételszínező gél – karácsony piros
 - Ételszínező gél – sárga
 - Kedvenc cupcake recept
 - Szikrázó fehér cukor
 
Eszközök:
- No. 352-es díszítőcső
 - Liliom virágtű szett
 - No. 2 díszítőcső
 - Spatula/kenőkés – hajlított 23 cm
 - Négyzet alakú fólia
 - Muffin kapszli
 - Standard muffin sütő
 - Eldobható habzsák
 - Hűtő rács
 
Elkészítés:
- A virágokat készítsük el 1 nappal előbb a száradás miatt. Készítsük el a royal icing-ot a recept szerint. Nagy részét színezzük pirosra, kisebb részét sárgára. No. 352-es díszítőcsővel felszerelt eldobható habzsákba töltsük a piros krémet és a fóliák és a liliom tű segítségével készítsük el a mikulásvirágokat cupcakek-ként 3 darabot. No. 2-es díszítőcsővel felszerelt eldobható habzsákba töltsük a sárga krémet és ezzel nyomjuk a pontokat a virág közepébe. Az elkészült virágokat hagyjuk 24 órán keresztül száradni.
 - Készítsük el a cupcake-ket. Készítsük el a tésztát. Süssük majd hűtsük ki.
 - Krémezzük a cupcake-ket. Készítsünk vajkrémet. A spatula segítségével kenjük be a cupcake-k tetejét és azonnal szórjuk meg a csillogó fehér cukorral.
 - Virágok felhelyezése. Helyezzünk 3 mikulásvirágot minden cupcake tetejére, ha szükséges vajkrémmel rögzítsük.
 
Ha a fenti díszítési technika elnyerte a tetszésed és szeretnéd elsajátítani ajánljuk figyelmedbe a Wilton 2.- Royal icing tanfolyamunkat.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

