Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Vanília mázas fánk recept

Vanília mázas fánk recept

Hozzávalók:

  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • 2 csésze átszitált finomliszt
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál só
  • 3/4 csésze író
  • 2 db tojás enyhén felverve
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 csésze porcukor
  • 2 evőkanál tej

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Vékonyan fújjuk ki formaleválasztó spray-vel   a sütőformát.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport, szerecsendiót és sót. Keverjük össze az írót, a tojást és a vajat. Majd keverjük a lisztes keverékhez amíg teljesen egynemű nem lesz. Majd töltsük a sütőforma üregeibe 2/3 részig.
  3. Süssük 7-9 percig vagy amíg a tészta benyomás után visszaugrik. Sütés után hagyjuk a formában hűlni 5 percig.
  4. Egy kis tálban keverjük össze a tejet, porcukrot és vanília kivonatot, amíg a porcukor teljesen feloldódik. Azonnal mártsuk bele a fánkokat. Hűtőrácson hagyjuk lecsöpögni.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés