Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bacon-os, cheddaros, metélőhagymás kukorica muffin

Bacon-os, cheddaros, metélőhagymás kukorica muffin

Hozzávalók:

  • 1 3/4 csésze finom liszt
  • 1 1/2 csésze kukorica liszt
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 10 szelet bacon felaprítva
  • 2/3 + 1/2 csésze cheddar sajt felaprítva
  • 3 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
  • 6 evőkanál vaj
  • 1 3/4 csésze író
  • 2 tojás

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A muffin sütőt fújjuk ki a formaleválasztó spray-vel.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, kukorica lisztet, sót, cukrot, sütőport és szódabikarbónát. Keverjük bele az aprított bacont, cheddart és metélőhagymát.
  3. Egy másik tálban elektromos habverővel keverjük össze az olvasztott vajat a tojásokkal és az íróval. Keverjük össze a lisztes keverékkel.
  4. Kanállal adagoljuk egyenletesen a muffin forma üregeibe kb. 3/4 részig. A maradék 1/2 csésze sajttal szórjuk meg egyenletesen a tetejüket. Süssük kb. 10-12 percig vagy amíg aranybarna lesz.
  5. 5 percig hűtsük hűtő rácson a formában. Majd még melegen tálaljuk.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: húsvéti sütemény receptek

Keresés