Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Áfonyakrémes torta

Áfonyakrémes torta

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 340 g friss áfonya
  • 5 tojásfehérje
  • 1/4 teáskanál borkősav
  • 2/3 csésze kristálycukor (osztva)
  • 1 csésze átszitált finom liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/3 csésze tej
  • 3 tojássárgája
  • 1 1/4 teáskanál ibolya kivonat
  • 1 doboz vaníliás-tejszínes mix

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit. Helyezzük rá az áfonyát egy rétegben. Egy másik sütőpapírral fedjük le, hogy ne fröcsköljön és süssük kb. 15 percig, Hűtsük le és öntsük az egészet a levével együtt egy turmixgépbe és turmixoljuk simára. Ha a kapott püré mennyiség kevesebb. mint 1 1/4 csésze akkor egészítsük ki vízzel, hogy meglegyen az 1 1/4 csésze mennyiség. Felhasználásig tegyük hűtőbe.
  2. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 165°C-ra. Béleljünk ki 3 sütőforma alját sütőpapírral. ne fújjuk ki a formát leválasztó sprayvel.
  3. A tortához a tojásfehérjét elektromos habverővel nagy fokozaton habosítsuk ki.  Adjuk hozzá a borkősavat és 1/3 csésze cukrot evőkanalanként adagolva és keverjük amíg a habunk szép fényes lesz és kemény.
  4. Egy tálban keverjük össze a lisztet a maradék cukorral, sütőporral és  sóval.
  5. Egy kis tálban keverjük össze a tejet, a tojássárgákat és az ibolya és vanília kivonatot. Ezt keverjük hozzá a lisztes keverékhez csomómentese. Majd lazítsuk az egészet a tojásfehérje hab 1/3-val. Végül óvatosan forgassuk bele a maradék habot. Osszuk szét egyenletesen a 3 előkészített sütőformába.
  6. Süssük 23-27 percig vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán tudjuk kihúzni belőle. Hűtsük 10 percig a formába. Majd a formából kivéve hűtsük ki teljesen.
  7. A krémhez a vaníliás-tejszínes mixet 2 evőkanál vízzel és a hideg áfonyaszósszal elektromos habverővel magas fokozaton keverjük 4-6 percig.
  8. Az összeállításhoz a lapokat ha szüksége s vágjuk vízszintesen egyenesre töltsük be a krémmel és vonjuk be körbe a tortát. Díszítsük friss áfonyával.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsös sütemények tortakrém

Keresés