Kincsesláda formatorta
Hozzávalók:
- CC fondant – tejcsoki barna 1 kg
- CC ételfesték gél – barna
- CC ételfesték gél – piros
- CC fondant – sárga
- CC ételfesték por – csillogó arany
- CC ehető ragasztó – 12 ml
- vajkrém
Eszközök:
- Fondant nyújtó – 50 cm Wilton
- Fondant nyújtó sablon – Új 60 cm x 60 cm
- Forgatható tortadíszítő állvány
- Marcipán, fondant modellező – erező
- Modellező penge
- Kenőkés – hajlított, 33 cm
- Airbrush készülék
- no. 4 B díszítőcső
Elkészítés:
1. Lépés:
A torta formája egyszerű. Piskótáinkat téglalap alakú sütőformában megsütjük, majd hagyjuk a piskótánkat teljesen kihűlni, csak ezt követően töltjük be a egy kenőkés segítségével kívánt ízű krémmel, majd ismét hűtés következik.
A tégla test formánál nem baj, ha nem sarkos és szögletes vonalú a burkolás, mivel a kiegészítő részek, amik rákerülnek kialakítják majd a szögletes láda formát.
3. Lépés: A kincses láda formatort a fa erezete
Ugyanezt megcsináljuk a láda felső részével is, csak itt hat részre osztjuk és az oldalán is ketté osztjuk a képen látható módon.
A láda oldalán a vaspántokat arany színűre festjük, ehhez barna színű cc fondantot nyújtunk és az arany színű CC ételfesték port egy ecset segítségével átkenjük a kinyújtott barna színű cc fondant lapot és felosztjuk 2,5 centiméter szélességű csíkokra, melyek a Kincsesláda vaspántjait fogják alkotni.
6. Lépés: A kincsesláda formatorta összeállítása
A képen látható módon minden irányba és oldalra ehető ragasztóval felragasztjuk ezeket a pántokat.
Ahhoz, hogy a kincses láda teteje egy kicsit nyitva legyen, úgy adjuk meg a merevítését, hogy a hátsó két merevítő rudat a torta szintjének megfelelő nagyságra várjuk, az első kettőt viszont nagyobbra, így ha ráhelyezzük a tetőt az eleje a ládának egy kicsit nyitva lesz.
Ebben a kincsesládában igazából nem kincsek vannak, hanem lángnyelveket készítünk.
8. Lépés: A lángok elkészítése.

