Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hercegnős torta

Hercegnős torta

Most egy olyan tortát szeretnék bemutatni, ami nem a burkolt torták közé tartozik, hanem a vajkrémes, habos-babos díszítést mutatja be. Ebből már ki lehet találni, hogy ismét egy kis lányos torta fog készülni.

Hozzávalók:

Eszközök:

 Elkészítés:

 1. Lépés: A krém színezése.

Első lépésként vajkrémmel lekenjük a tortákat, majd ki fagyasztjuk a díszítéshez. Ugyanezen vajkrémet rózsaszínre színezzük a CC ételfesték géllel. Ha már hercegnős torták készítünk akkor a színvilág többnyire a rózsaszín különböző árnyalatait öleli fel.

A különböző szín árnyalatokat nagyon egyszerűen tudjuk elérni több illetve kevesebb festékmennyiség arányának váltakozásával.

 A tortánk három színnel lesz díszítve, egy erősebb és egy halványabb rózsaszínnel, illetve a natúr vajkrém színével. Elsőként három tálba kiszedünk egy-egy adag vajkrémet. Az első kettőt meg színezzük CC ételfesték gélfestékkel. Óvatosan használjuk a mennyiséget, inkább kevesebbet tegyünk és adjunk még hozzá. Hogy a kívánt színt elérjük, alaposan összekeverjük a festéket a krémmel, ezt lehet kézzel vagy géppel egyaránt. A színezett krémet CC eldobható habzsákba töltjük, melybe No. 1 M számú csillag cső véget rakunk.

 

2. Lépés: Habrózsák készítése

A tortánkat forgatható tortadíszítő állványra helyezzük, így megkönnyítjük a torta díszítését az állvány folyamatos forgatásával.

A torta oldalára alulról kezdjük a díszítést. Sorban haladunk, egymás mellé tesszük a  habrózsa karikákat.

 

Amikor körbe értünk, a következő sort felette már a halványabb rózsaszínű vajkrémmel kezdjük díszíteni, melyet mindig úgy viszünk fel, hogy az alatta lévő sor közé essen.

Ugyanezt a műveletet megismételjük a natúr színű vajkrémmel a legfölső sorban is. Ezzel az alsó szint díszítése elkészült.

 

 

 3. Lépés: Kenőkéssel való díszítés.

A felső szint díszítése szintén vajkrémmel készül itt egy Spatula segítségével három szint viszünk fel szintén a torta oldalára. Először a sötétebb rózsaszínt visszük fel, majd a világosabb rózsaszínt, és a végén a natúr színű vajkrémet. Itt a díszítést egy Kenőkés vagy Spatula segítségével készítjük el, barázdákat húzunk a torta oldalába.

A tortát, hogy biztos tartása legyen a második emeletnek, méretre vágott torta tartó faoszlopok segítségével alátámasztjuk. Így már rá tudjuk helyezni a felső szintet, ugyanis a felülre kerülő torta alatt, a torta átmérőjével azonos nagyságú tortakarton került, így a tortakartont alátámasztja az alsó szintbe szúrt tartórudak, ezért nem fogja felső szint az alsó szintet összenyomni, hiszen a rudak alátámasztják a tortakartonon “ülő” feslő szintet.

A torta tetején lévő díszítést egy játékboltban vásárolt korona segítségével fejezzük be. A végeredmény egy igazán kislányos hercegnős habos babos torta amit kapunk.
 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés