Lapzselatin - 20 gr (kb. 20 db normál lapzselatinnak megfelelő)
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Állati eredetű természetes alapanyag, hideg és meleg desszertek készítésére is alkalmas. Méret: 23 cm x 7,5 cm egy lap, a csomagolásban összesen 10 extra hosszú lapzselatin, a normál lapzselatinnál kb. 2 x nagyobb. | |
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási díj: | 991 Ft |
|
Leírás
Állati eredetű természetes alapanyag, hideg és meleg desszertek készítésére is alkalmas.
Felhasználás
- Előkészítés: A lapzselatint laponként hideg vízbe helyezed (úgy, hogy azokat ellepje), 5 percig áztatod, majd a vízből kiemelve óvatosan kinyomod.
- Felhasználás: Meleg desszert készítésénél az előkészített lapokat közvetlenül a meleg krémbe keverve oldod fel. Hideg desszert készítésénél az előkészített lapokat egy főzőedénybe teszed, hozzáadsz kb. 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldod (ne főzd!). A zselatint langyosra hűtöd, végül apránként a hideg krémbe csurgatod.
- Fontos: A lapzselatin friss ananászhoz, kivihez, fügéhez és papayához nem használható. A zselatinnal készített krémeket, ill. aszpikokat szilárdulásig hűtőszekrényben tárold.
- Tipp: A megdermedt zselatint melegítéssel ismét folyóssá teheted.
- méret: 23 cm x 7,5 cm egy lap, a csomagolásban összesen 10 lap extra hosszú lapzselatin, a normál lapzselatinnál kb. 2 x nagyobb.
Mennyiség: 20 gr
FEHÉR CSOKOLÁDÉ KRÉM
Hozzávalók:
- 70g glükózszirup
- 4 tojássárgája
- 350g tejszín
- 150g tej
- 320g Callebaut W2 fehér csokoládé
- 7g zselatinlap
Elkészítés:
- A glükózszirupot házilag is el tudod készíteni. 250g cukrot 110ml vízzel és egy csipet citromsavval vagy egy kávéskanál ecettel lassú tűzön, folytonos keverés mellett, kb. 15-20 perc alatt főzd mézsűrűségűre. Az esetleges szennyeződések elkerülése érdekében fontos, hogy fém kanállal kevergesd. Az így elkészített glükózszirup befőttesüvegben akár egy évig is eltárolható.
- A glükózszirupot melegítsd meg mikrohullámú sütőben, hogy dolgozni tudj vele, majd keverd el jól a tojássárgájával.
- A tejet forrald fel a tejszínnel, majd először csak egy keveset, utána pedig a teljes mennyiséget folyamatos keverés mellett keverd hozzá a tojáshoz. Tedd vissza melegedni. Folyamatos keverés mellett melegítsd 85°C-ig, de vigyázz, hogy ne forrald fel.
- A zselatinlapot áztasd pár percre hideg vízbe, majd nyomkodd ki. A felfőzött krémalaphoz add hozzá a kinyomkodott zselatinlapot, majd öntsd a 320g Callebaut W2 fehér csokoládéra és egyneműsítsd botmixer segítségével.
- Az elkészült fehér csokoládés krémet töltsd tálakba és jól lehűtve tálald.
Leírás és Paraméterek
Állati eredetű természetes alapanyag, hideg és meleg desszertek készítésére is alkalmas.
Felhasználás
- Előkészítés: A lapzselatint laponként hideg vízbe helyezed (úgy, hogy azokat ellepje), 5 percig áztatod, majd a vízből kiemelve óvatosan kinyomod.
- Felhasználás: Meleg desszert készítésénél az előkészített lapokat közvetlenül a meleg krémbe keverve oldod fel. Hideg desszert készítésénél az előkészített lapokat egy főzőedénybe teszed, hozzáadsz kb. 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldod (ne főzd!). A zselatint langyosra hűtöd, végül apránként a hideg krémbe csurgatod.
- Fontos: A lapzselatin friss ananászhoz, kivihez, fügéhez és papayához nem használható. A zselatinnal készített krémeket, ill. aszpikokat szilárdulásig hűtőszekrényben tárold.
- Tipp: A megdermedt zselatint melegítéssel ismét folyóssá teheted.
- méret: 23 cm x 7,5 cm egy lap, a csomagolásban összesen 10 lap extra hosszú lapzselatin, a normál lapzselatinnál kb. 2 x nagyobb.
Mennyiség: 20 gr
FEHÉR CSOKOLÁDÉ KRÉM
Hozzávalók:
- 70g glükózszirup
- 4 tojássárgája
- 350g tejszín
- 150g tej
- 320g Callebaut W2 fehér csokoládé
- 7g zselatinlap
Elkészítés:
- A glükózszirupot házilag is el tudod készíteni. 250g cukrot 110ml vízzel és egy csipet citromsavval vagy egy kávéskanál ecettel lassú tűzön, folytonos keverés mellett, kb. 15-20 perc alatt főzd mézsűrűségűre. Az esetleges szennyeződések elkerülése érdekében fontos, hogy fém kanállal kevergesd. Az így elkészített glükózszirup befőttesüvegben akár egy évig is eltárolható.
- A glükózszirupot melegítsd meg mikrohullámú sütőben, hogy dolgozni tudj vele, majd keverd el jól a tojássárgájával.
- A tejet forrald fel a tejszínnel, majd először csak egy keveset, utána pedig a teljes mennyiséget folyamatos keverés mellett keverd hozzá a tojáshoz. Tedd vissza melegedni. Folyamatos keverés mellett melegítsd 85°C-ig, de vigyázz, hogy ne forrald fel.
- A zselatinlapot áztasd pár percre hideg vízbe, majd nyomkodd ki. A felfőzött krémalaphoz add hozzá a kinyomkodott zselatinlapot, majd öntsd a 320g Callebaut W2 fehér csokoládéra és egyneműsítsd botmixer segítségével.
- Az elkészült fehér csokoládés krémet töltsd tálakba és jól lehűtve tálald.
Vélemények
Hasonló termékek
A mandula a mandulafa csonthéjas termése, őshazája Ázsia. Az ismert olajos magvak közül ez egyik legrégebbi és legismertebb.
Tökéletesen illeszkedik a gluténmentes, vegán és paleo étrendbe is.
A mazsola sok-sok desszert méltó hozzávalója, legyen szó finom kalácsról, rétesről, túrós süteményről, krémekről, tortákról, muffin vagy akár püspökkenyérről, ezek elengedhetetlen kelléke a mazsola!