Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Lapzselatin - 20 gr (kb. 20 db normál lapzselatinnak megfelelő)

Ár:
690 Ft
620 Ft
Kedvezmény: 10%
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Állati eredetű természetes alapanyag, hideg és meleg desszertek készítésére is alkalmas. Méret: 23 cm x 7,5 cm egy lap, a csomagolásban összesen 10 extra hosszú lapzselatin, a normál lapzselatinnál kb. 2 x nagyobb.
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.050 Ft
Menny.:db

Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén

Szállítással kapcsolatos információk:

  • akár 24 órán belül,
  • 1090  Ft-tól (PACKETA, MPL vagy GLS),
  • Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés és előreutalás esetén (kivéve torta)!

Leírás

Állati eredetű természetes alapanyag, hideg és meleg desszertek készítésére is alkalmas.

Felhasználás

  • Előkészítés: A lapzselatint laponként hideg vízbe helyezed (úgy, hogy azokat ellepje), 5 percig áztatod, majd a vízből kiemelve óvatosan kinyomod.
  • Felhasználás: Meleg desszert készítésénél az előkészített lapokat közvetlenül a meleg krémbe keverve oldod fel. Hideg desszert készítésénél az előkészített lapokat egy főzőedénybe teszed, hozzáadsz kb. 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldod (ne főzd!). A zselatint langyosra hűtöd, végül apránként a hideg krémbe csurgatod.
  • Fontos: A lapzselatin friss ananászhoz, kivihez, fügéhez és papayához nem használható. A zselatinnal készített krémeket, ill. aszpikokat szilárdulásig hűtőszekrényben tárold.
  • Tipp: A megdermedt zselatint melegítéssel ismét folyóssá teheted.
  • méret: 23 cm x 7,5 cm egy lap, a csomagolásban összesen 10 lap extra hosszú lapzselatin, a normál lapzselatinnál kb. 2 x nagyobb.

Mennyiség: 20 gr

FEHÉR CSOKOLÁDÉ KRÉM 

Fehér csokoládé krém

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. glükózszirupot házilag is el tudod készíteni. 250g cukrot 110ml vízzel és egy csipet citromsavval vagy egy kávéskanál ecettel lassú tűzön, folytonos keverés mellett, kb. 15-20 perc alatt főzd mézsűrűségűre. Az esetleges szennyeződések elkerülése érdekében fontos, hogy fém kanállal kevergesd. Az így elkészített glükózszirup befőttesüvegben akár egy évig is eltárolható.
  2. glükózszirupot melegítsd meg mikrohullámú sütőben, hogy dolgozni tudj vele, majd keverd el jól a tojássárgájával.
  3. A tejet forrald fel a tejszínnel, majd először csak egy keveset, utána pedig a teljes mennyiséget folyamatos keverés mellett keverd hozzá a tojáshoz. Tedd vissza melegedni. Folyamatos keverés mellett melegítsd 85°C-ig, de vigyázz, hogy ne forrald fel.
  4. zselatinlapot áztasd pár percre hideg vízbe, majd nyomkodd ki. A felfőzött krémalaphoz add hozzá a kinyomkodott zselatinlapot, majd öntsd a 320g Callebaut W2 fehér csokoládéra és egyneműsítsd botmixer segítségével.
  5. Az elkészült fehér csokoládés krémet töltsd tálakba és jól lehűtve tálald.

Leírás és Paraméterek

Állati eredetű természetes alapanyag, hideg és meleg desszertek készítésére is alkalmas.

Felhasználás

  • Előkészítés: A lapzselatint laponként hideg vízbe helyezed (úgy, hogy azokat ellepje), 5 percig áztatod, majd a vízből kiemelve óvatosan kinyomod.
  • Felhasználás: Meleg desszert készítésénél az előkészített lapokat közvetlenül a meleg krémbe keverve oldod fel. Hideg desszert készítésénél az előkészített lapokat egy főzőedénybe teszed, hozzáadsz kb. 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldod (ne főzd!). A zselatint langyosra hűtöd, végül apránként a hideg krémbe csurgatod.
  • Fontos: A lapzselatin friss ananászhoz, kivihez, fügéhez és papayához nem használható. A zselatinnal készített krémeket, ill. aszpikokat szilárdulásig hűtőszekrényben tárold.
  • Tipp: A megdermedt zselatint melegítéssel ismét folyóssá teheted.
  • méret: 23 cm x 7,5 cm egy lap, a csomagolásban összesen 10 lap extra hosszú lapzselatin, a normál lapzselatinnál kb. 2 x nagyobb.

Mennyiség: 20 gr

FEHÉR CSOKOLÁDÉ KRÉM 

Fehér csokoládé krém

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. glükózszirupot házilag is el tudod készíteni. 250g cukrot 110ml vízzel és egy csipet citromsavval vagy egy kávéskanál ecettel lassú tűzön, folytonos keverés mellett, kb. 15-20 perc alatt főzd mézsűrűségűre. Az esetleges szennyeződések elkerülése érdekében fontos, hogy fém kanállal kevergesd. Az így elkészített glükózszirup befőttesüvegben akár egy évig is eltárolható.
  2. glükózszirupot melegítsd meg mikrohullámú sütőben, hogy dolgozni tudj vele, majd keverd el jól a tojássárgájával.
  3. A tejet forrald fel a tejszínnel, majd először csak egy keveset, utána pedig a teljes mennyiséget folyamatos keverés mellett keverd hozzá a tojáshoz. Tedd vissza melegedni. Folyamatos keverés mellett melegítsd 85°C-ig, de vigyázz, hogy ne forrald fel.
  4. zselatinlapot áztasd pár percre hideg vízbe, majd nyomkodd ki. A felfőzött krémalaphoz add hozzá a kinyomkodott zselatinlapot, majd öntsd a 320g Callebaut W2 fehér csokoládéra és egyneműsítsd botmixer segítségével.
  5. Az elkészült fehér csokoládés krémet töltsd tálakba és jól lehűtve tálald.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

690 Ft
Nincs ünnep kandírozott citrom nélkül. A kandírozott citrom lehet önálló rágcsálnivaló vagy az ünnepi sütemények része, klasszikusan például a püspökkenyérben használhatjuk, amihez még adhatunk mogyorót, diót vagy mandulát, csokoládédarabokat, egyéb kandírozott gyümölcsöt.
490 Ft
Átlátszó hideg zselé, mellyel torta ostyákat vonhatunk be, vizes hatást kelthetünk, amennyiben horgászós, vizes, tengerpartos tortát szeretnénk készíteni.
790 Ft
A liofilizálás fagyasztva szárítást jelent, ahol az eljárás során elvonják a gyümölcsökben található vizet. A végeredmény egy egészséges, intenzív ízű, ropogós gyümölcs chips.
790 Ft
Fondant, marcipán, cukormasszák, burkolómasszák gyors száradását segíti elő.
790 Ft
Glükózszirupot használjuk az otthon készített fondanthoz adva, így rugalmasabb, kezelhetőbb és könnyebben formázhatóbb  lesz.
450 Ft

A mazsola sok-sok desszert méltó hozzávalója, legyen szó finom kalácsról, rétesről, túrós süteményről, krémekről, tortákról, muffin vagy akár püspökkenyérről, ezek  elengedhetetlen kelléke a mazsola!

990 Ft
Használjuk a Glükózszirup - 500gr otthon készített fondanthoz adva, így rugalmasabb, kezelhetőbb és könnyebben formázhatóbb lesz.
1.290 Ft
A liofilizálás fagyasztva szárítást jelent, ahol az eljárás során elvonják a gyümölcsökben található vizet. A végeredmény egy egészséges, intenzív ízű, ropogós gyümölcs chips.

Keresés