Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Lapzselatin - 20 gr (kb. 20 db normál lapzselatinnak megfelelő)

Ár:
690 Ft
620 Ft
Kedvezmény: 10%
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Állati eredetű természetes alapanyag, hideg és meleg desszertek készítésére is alkalmas. Méret: 23 cm x 7,5 cm egy lap, a csomagolásban összesen 10 extra hosszú lapzselatin, a normál lapzselatinnál kb. 2 x nagyobb.
Elérhetőség: Elfogyott
Szállítási díj: 1.050 Ft
Menny.:db

Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés esetén

Ingyenes szállítás 25.000 Ft feletti rendelés és előreutalás esetén (kivéve torta)!

Leírás

Állati eredetű természetes alapanyag, hideg és meleg desszertek készítésére is alkalmas.

Felhasználás

  • Előkészítés: A lapzselatint laponként hideg vízbe helyezed (úgy, hogy azokat ellepje), 5 percig áztatod, majd a vízből kiemelve óvatosan kinyomod.
  • Felhasználás: Meleg desszert készítésénél az előkészített lapokat közvetlenül a meleg krémbe keverve oldod fel. Hideg desszert készítésénél az előkészített lapokat egy főzőedénybe teszed, hozzáadsz kb. 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldod (ne főzd!). A zselatint langyosra hűtöd, végül apránként a hideg krémbe csurgatod.
  • Fontos: A lapzselatin friss ananászhoz, kivihez, fügéhez és papayához nem használható. A zselatinnal készített krémeket, ill. aszpikokat szilárdulásig hűtőszekrényben tárold.
  • Tipp: A megdermedt zselatint melegítéssel ismét folyóssá teheted.
  • méret: 23 cm x 7,5 cm egy lap, a csomagolásban összesen 10 lap extra hosszú lapzselatin, a normál lapzselatinnál kb. 2 x nagyobb.

Mennyiség: 20 gr

FEHÉR CSOKOLÁDÉ KRÉM 

Fehér csokoládé krém

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. glükózszirupot házilag is el tudod készíteni. 250g cukrot 110ml vízzel és egy csipet citromsavval vagy egy kávéskanál ecettel lassú tűzön, folytonos keverés mellett, kb. 15-20 perc alatt főzd mézsűrűségűre. Az esetleges szennyeződések elkerülése érdekében fontos, hogy fém kanállal kevergesd. Az így elkészített glükózszirup befőttesüvegben akár egy évig is eltárolható.
  2. glükózszirupot melegítsd meg mikrohullámú sütőben, hogy dolgozni tudj vele, majd keverd el jól a tojássárgájával.
  3. A tejet forrald fel a tejszínnel, majd először csak egy keveset, utána pedig a teljes mennyiséget folyamatos keverés mellett keverd hozzá a tojáshoz. Tedd vissza melegedni. Folyamatos keverés mellett melegítsd 85°C-ig, de vigyázz, hogy ne forrald fel.
  4. zselatinlapot áztasd pár percre hideg vízbe, majd nyomkodd ki. A felfőzött krémalaphoz add hozzá a kinyomkodott zselatinlapot, majd öntsd a 320g Callebaut W2 fehér csokoládéra és egyneműsítsd botmixer segítségével.
  5. Az elkészült fehér csokoládés krémet töltsd tálakba és jól lehűtve tálald.

Leírás és Paraméterek

Állati eredetű természetes alapanyag, hideg és meleg desszertek készítésére is alkalmas.

Felhasználás

  • Előkészítés: A lapzselatint laponként hideg vízbe helyezed (úgy, hogy azokat ellepje), 5 percig áztatod, majd a vízből kiemelve óvatosan kinyomod.
  • Felhasználás: Meleg desszert készítésénél az előkészített lapokat közvetlenül a meleg krémbe keverve oldod fel. Hideg desszert készítésénél az előkészített lapokat egy főzőedénybe teszed, hozzáadsz kb. 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldod (ne főzd!). A zselatint langyosra hűtöd, végül apránként a hideg krémbe csurgatod.
  • Fontos: A lapzselatin friss ananászhoz, kivihez, fügéhez és papayához nem használható. A zselatinnal készített krémeket, ill. aszpikokat szilárdulásig hűtőszekrényben tárold.
  • Tipp: A megdermedt zselatint melegítéssel ismét folyóssá teheted.
  • méret: 23 cm x 7,5 cm egy lap, a csomagolásban összesen 10 lap extra hosszú lapzselatin, a normál lapzselatinnál kb. 2 x nagyobb.

Mennyiség: 20 gr

FEHÉR CSOKOLÁDÉ KRÉM 

Fehér csokoládé krém

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. glükózszirupot házilag is el tudod készíteni. 250g cukrot 110ml vízzel és egy csipet citromsavval vagy egy kávéskanál ecettel lassú tűzön, folytonos keverés mellett, kb. 15-20 perc alatt főzd mézsűrűségűre. Az esetleges szennyeződések elkerülése érdekében fontos, hogy fém kanállal kevergesd. Az így elkészített glükózszirup befőttesüvegben akár egy évig is eltárolható.
  2. glükózszirupot melegítsd meg mikrohullámú sütőben, hogy dolgozni tudj vele, majd keverd el jól a tojássárgájával.
  3. A tejet forrald fel a tejszínnel, majd először csak egy keveset, utána pedig a teljes mennyiséget folyamatos keverés mellett keverd hozzá a tojáshoz. Tedd vissza melegedni. Folyamatos keverés mellett melegítsd 85°C-ig, de vigyázz, hogy ne forrald fel.
  4. zselatinlapot áztasd pár percre hideg vízbe, majd nyomkodd ki. A felfőzött krémalaphoz add hozzá a kinyomkodott zselatinlapot, majd öntsd a 320g Callebaut W2 fehér csokoládéra és egyneműsítsd botmixer segítségével.
  5. Az elkészült fehér csokoládés krémet töltsd tálakba és jól lehűtve tálald.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

590 Ft
Gyors és könnyű dekorációs szett, ami segítséget nyújt, hogy egy pillanat alatt feldobjuk és vidámmá tegyük a tortánkat.
590 Ft
Tradicionális karácsonyi sütemény a bejgli, melyhez elegáns ajánljuk a bejgli díszdobozt, fehér alapon arany mintával.
690 Ft

22-24 % kakaóvaj tartalmú, alkalizált kakaópor, kiváló választás például mogyorós brownie-hoz, klasszikus felvert ganache-hoz és rusztikus csokis flanhoz is.

690 Ft
A liofilizálás fagyasztva szárítást jelent, ahol az eljárás során elvonják a gyümölcsökben található vizet. A végeredmény egy egészséges, intenzív ízű, ropogós gyümölcs chips.
690 Ft
Cukorból készült halloweeni dekorációk 6 db fehér cukorszellem különböző mintával. Díszíthetünk vele tortát, muffint, kekszeket, csokoládét kedvünk szerint.
490 Ft 420 Ft

A mandula a mandulafa csonthéjas termése, őshazája Ázsia. Az ismert olajos magvak közül ez egyik legrégebbi és legismertebb.

Tökéletesen illeszkedik a gluténmentes, vegán és paleo étrendbe is.

450 Ft

A mazsola sok-sok desszert méltó hozzávalója, legyen szó finom kalácsról, rétesről, túrós süteményről, krémekről, tortákról, muffin vagy akár püspökkenyérről, ezek  elengedhetetlen kelléke a mazsola!

390 Ft
Fehér színű süteményes díszdoboz. Könnyen csomagolhatunk benne otthon készült desszerteket, bonbonokat, mézeskalácsot, apró süteményeket.

Keresés