Tökéletes keksz recept

Hozzávalók:
- 1 csésze szobahőmérsékletű vaj
- 1 1/2 csésze kristálycukor
- 1 tojás
- 1 1/2 teáskanál vanília kivonat
- 2 3/4 finom liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 176°C-ra a keksz sütéséhez.
- Egy nagy tálban elektromos habverővel habosítsuk ki a vajat a kristálycukorral a keksz készítéséhez. Keverjük hozzá a tojást, a vanília aromát. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a sóval és csészénként adagoljuk a vajas krémhez, jól gyúrjuk össze a keksz tésztát. Ne hűtsük a tésztát! Osszuk két cipóra.
- Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a keksz tésztánkból gyúrt cipókat kb. 30 cm átmérőjű 3-4 mm vastag körre. Szaggassuk ki a kekszeket a kiszúró formáinkkal, melyeket minden egyes kiszúrás előtt mártsunk lisztbe.Helyezzük a kekszeket olajozatlan sütőlapra. Süssük 8-11 percig vagy amíg enyhén megpirulnak.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!