Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Torta sütőformában való betöltése

Torta sütőformában való betöltése

Egy kis segítség a torták töltéséhez, ugyanis a szép burkolás ennél a pontnál kezdődik. Múlt héten befotóztam nektek a csokoládétortám töltését. Bízom benne, hogy ez a néhány trükk a hasznotokra fog válni! 

Eszközök:

Míg az első a piskóta szeletelésétől egészen a dekorálásig megkönnyíti a tortakészítést, addig a második használatával egyrészt sokkal egyenletesebb lesz a tortánk fala, másrészt dermedésig benntartja a még lágy krémet a tortában.

A tortakartonra ráhelyezem az első szelet piskótát, amit egy kevéske krémmel fixálok a felületen. Köré helyezem a tortakarikát, és kibélelem a méretre vágott waxpapírral. Figyelek arra, hogy a papírt gyűrődés mentesen igazítsam el a karika falánál. Jó szorosra húzom a formát, hogy a krémnek esélye se legyen kiszivárogni. Elkezdem rétegezni a krémet és a piskótalapokat. Ilyenkor általában a karika centiméter beosztását szoktam figyelni, hogy egyenlő vastagságú krémréteg kerüljön a süteménybe. A folyamat végén egy frissentartó fóliával letakarom, és nehezékkel együtt beteszem a hűtőbe, hogy kidermedjen a torta.

 

Mikor kidermedt, egyszerűen csak széthúzom a karikát, és leveszem a tortáról. Nem kell körbevágni, feszegetni a formát, hiszen a waxpapír tapadt közvetlenül a krémhez, nem a karika. A papírt egy könnyed mozdulattal lehúzom a tortáról, és felviszem az első réteget, a már annyit emlegetett morzsakabátot a tortára.  ☺

Meg is volnánk vele!  ☺ 
            <div class= Tartalomhoz tartozó címkék: torta díszítés

Keresés